Ikrek a családban

Eper jégkrém házilag

Végre itt az eper szezon, hát fogtuk magunkat a lányokkal és kimentünk az eperföldre. Szedtünk jó sok epret, kaptak a lányok fél-fél kg-t, hogy készíthetnek belőle fagyit. Nézegettük a recepteket és végül ez mellett döntöttünk. Nagyon finom lett.

eper jégkrém

Már kóstolás után.

Hozzávalók:

2,5 dl tejszín

10 dkg cukor

fél kg eper

2 evőkanál citromlé

A tejszínt habosra keverjük a cukorral, közben az epret botmixerrel pürésítjük. Az eperpürét és a 2 evőkanál citrom levét beleöntjük a felvert tejszínhabba, majd összekeverjük.

Formába öntjük és pár óra múlva már ehetjük is.

Nagyon élvezték a lányok, egy ideig én is, majd én kevésbé, mikor egy már megtöltött, de még meg nem fagyott jégkrémes forma a konyha kövén landolt…

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!