Ikrek a családban

Ikerterhesség = dupla vitaminszükséglet?

ikerterhesség és a vitaminpótlás

A terhesség elején felhívják az orvosok a kismama figyelmét a megfelelő mennyiségű vitaminpótlásra. A baba egészséges fejlődéséhez is nélkülözhetetlen a vitaminpótlás terhesség idején, de a mama egészsége szempontjából is elengedhetetlen. Sokan hallottuk már azt a mondást, hogy a magzat nem szenved vitaminhiányban, mert az édesanyjától “elveszi”, amire szüksége van.

Eddig rendben is van, mindenki érti, nem kérdés, hogy vitaminpótlásra szükség van. De jogosan merül fel a kérdés, mi a helyzet akkor, ha két esetleg több magzat van a mama hasában? Dupla mennyiségű vitamint kell pótolni, hogy mindenkinek elég legyen?

Lőrinczi Orsolya védőnő véleménye szerint nincs szükség több vitamin szedésére ikerterhesség esetén sem. Orsolya rendkívül fontosnak tartja a várandósság elején feltölteni az ásványi anyag- és vitaminraktárakat és rendezni az esetleges anyai hiánybetegségeket (pl. vérszegénység), ez elengedhetetlen a babák egészséges fejlődéséhez.
Többes terhesség esetén szükség van a várandós vitamin folyamatos szedése mellett vaspótlásra, illetve magnézium szedésére is. Ikerbabák esetén kifejezetten ajánlott a készítmény szülés utáni szedése az ikergyermekek igényeinek megfelelő mennyiségű és minőségű anyatej termelődésének szempontjából is.

forrás: orinetpress.hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!